Během minuty vyřízeno?

Pravděpodobně jste se setkali s nabídkami, které slibují, že po odeslání žádosti o půjčku mohou peníze dorazit na váš účet téměř okamžitě. Zní to téměř neuvěřitelně, zvláště když některé banky vyžadují složité procesy schvalování a spoustu dokumentů.

Je to vůbec možné? Kde zůstává čas na důkladné prověřování žadatele? Kde jsou potřebné dokumenty a formality, které jsou obvykle spojeny s bankovními půjčkami?

Nebankovní půjčky a jejich rychlost

Nebankovní půjčky se řídí odlišnými pravidly. V této oblasti nenajdete zastaralý bankovní systém s nadbytečnou byrokracií. Nebankovní půjčky jsou postaveny na moderních technologiích, což znamená, že půjčka ihned na účet může být skutečností.

Nebankovní společnosti nepotřebují tolik dokumentů a nemají tak složitý proces schvalování. Když požádáte o nebankovní půjčku, nemusíte projít složitými procesy, jaké jsou běžné u bankovních půjček. To vede k rychlejšímu zpracování žádosti a rychlejšímu připsání peněz na váš účet.

Jak rychle můžete mít peníze na účtu?

Rychlost, s jakou obdržíte půjčku ihned na účet, závisí na několika faktorech

Potřebné dokumenty:

Pokud máte všechny potřebné dokumenty a informace připraveny, může to proces urychlit.

Kontrola registru dlužníků:

Některé nebankovní společnosti jsou benevolentnější ohledně záznamů v registru dlužníků, což může zkrátit čekací dobu.

Typ půjčky:

Malé krátkodobé půjčky mohou být schvalovány rychleji než větší půjčky s delší dobou splatnosti.

Schvalovací proces:

Každá nebankovní společnost má svůj vlastní schvalovací mechanismus. Některé půjčky mohou být schváleny do 15 minut od odeslání žádosti, zatímco u jiných může trvat déle. Rychlost schvalování závisí na komplexnosti žádosti.

Opakované půjčky

Pokud plánujete půjčovat si opakovaně, opakovaná půjčka od téže nebankovní společnosti může být ještě rychlejší. Společnost již má vaši historii a nemusí provádět tak důkladné prověřování, což zkracuje dobu zpracování.

Opakovaná žádost o půjčku často nemusí vyžadovat tolik dokumentů jako první žádost. Mohou vám stačit pouze základní údaje. Navíc, některé nebankovní společnosti nabízejí stálým klientům výhodnější podmínky, jako nižší úrok nebo RPSN.