Žádost online

Finanční tipy

bussinesman mobil

Jak efektivně spravovat osobní finance: Tipy a triky pro udržení rozpočtu

Publikováno: 3.7.2024 | Finanční tipy

Správné řízení osobních financí je klíčem k finanční stabilitě a dosažení dlouhodobých cílů. Ať už šetříte na dovolenou, plánujete nákup nového automobilu nebo si chcete vytvořit finanční rezervu, efektivní správa rozpočtu vám pomůže dosáhnout těchto cílů rychleji a bez zbytečného stresu. Jak ale začít, když máte pocit, že peníze vám neustále unikají? V tomto článku se podíváme na několik osvědčených tipů, které vám pomohou lépe spravovat své finance a získat kontrolu nad svým rozpočtem.

Celý článek
dum

Výhody dlouhodobých fixací úrokových sazeb v roce 2024

Publikováno: 19.5.2024 | Finanční tipy

V roce 2024 čelí trh s hypotékami dynamickým změnám, které přinášejí nové výzvy i příležitosti. Jednou z klíčových rozhodnutí, kterým čelí zájemci o hypotéku nebo majitelé existujících úvěrů, je volba délky fixace úrokové sazby. Fixace úrokových sazeb znamená, že se úroková sazba na určité období nezmění, což poskytuje jistotu a stabilitu pro plánování splátek. Dlouhodobá fixace, zpravidla na dobu 5, 7 nebo 10 let, má v roce 2024 několik významných výhod, které z ní činí atraktivní možnost pro mnoho žadatelů o hypotéku.

Celý článek
dum

Jak využít investiční nemovitost pro zajištění pasivního příjmu?

Publikováno: 28.4.2024 | Finanční tipy

Investice do nemovitostí je dlouhodobě považována za jeden z nejbezpečnějších a nejstabilnějších způsobů, jak zhodnotit peníze a zároveň si vytvořit pasivní příjem. V roce 2024, kdy jsou úrokové sazby na hypotéky stále relativně dostupné a ceny nemovitostí začínají stabilizovat, se stává nákup investiční nemovitosti atraktivní volbou pro mnoho lidí. Ale co přesně znamená mít investiční nemovitost, jak může generovat pasivní příjem a na co si dát pozor při jejím pořízení?

Celý článek
kalkulacka

Jak najít nejlevnější půjčku? Tipy a triky na snížení nákladů

Publikováno: 5.3.2024 | Finanční tipy

V dnešní době existuje nespočet možností, jak si půjčit peníze, ať už jde o bankovní úvěry, nebankovní půjčky nebo jiné formy financování. Pro mnoho lidí je klíčové najít tu nejlevnější půjčku, která jim umožní získat potřebné prostředky bez zbytečného přeplácení na úrocích nebo poplatcích. Nicméně najít opravdu výhodnou půjčku může být složité, pokud nevíte, na co si dát pozor a jak postupovat. V tomto článku se podíváme na několik tipů a triků, které vám pomohou najít nejlevnější půjčku a ušetřit na nákladech.

Celý článek
rodina procházka

Rodinný rozpočet: Praktické tipy pro efektivní plánování financí

Publikováno: 28.2.2024 | Finanční tipy

Správa rodinného rozpočtu je základem finanční stability. Bez důkladného plánování a kontroly příjmů a výdajů může být těžké udržet si přehled o financích, což často vede k nepříjemným překvapením na konci měsíce. Efektivní rodinný rozpočet vám umožní lépe využívat dostupné prostředky, plánovat budoucnost a vyhýbat se zbytečnému zadlužení.

Celý článek
DS Credit motýl

Půjčka ihned na účet: Kdy získáte své peníze?

Publikováno: 26.1.2024 | Finanční tipy

Učíme se trpělivosti od mala, abychom dokázali počkat, nespěchali, a život většinou od nás vyžaduje čekání. Avšak realita bývá často odlišná a život nám klade před oči okamžité potřeby. Zejména v oblasti financí může být situace naléhavá, a někdy je peněz třeba právě teď. Pokud patříte mezi ty, kteří potřebují peníze okamžitě, může být pro vás zajímavým řešením "půjčka ihned na účet."

Celý článek
Půjčit