Vyřízeno během jedné minuty?

Viděli jste někdy nabídku, která tvrdí, že půjčka bude na účtu ihned po odeslání žádosti? Může se vám zdát to příliš dobré na to, aby to byla pravda, zvláště když některé nebankovní instituce slibují poslat peníze během jedné minuty od schválení žádosti.

Je to vůbec možné? Kde je čas na důkladnou kontrolu žadatele? Kde je nutnost dodání velkého množství dokumentů? Kde je nezbytné doplnění informací a ověření, bez kterých žádný poskytovatel úvěru nemůže fungovat?

Nebankovní půjčky jsou v tomto ohledu zcela jiné. Nebudete zde narážet na příliš komplikovaný bankovní systém, nadbytečnou byrokracii, zbytečné průtahy a neopodstatněné zpoždění. Nebankovní půjčky fungují v duchu moderních technologií - peníze vám dorazí okamžitě po schválení. Takže ano, může se jednat skutečně o půjčku ihned na účet.

Standardní doba je 15 minut

Mnoho nebankovních společností nabízí půjčku do 15 minut od schválení žádosti. Je důležité si uvědomit, že tento čas je počítán od schválení, nikoli od odeslání žádosti. Schvalování samotné může trvat určitý čas. Čím více dokumentů přiložíte k žádosti a čím větší částku požadujete, tím déle může schvalovací proces trvat. Někdy to může zabrat hodinu, někdy i déle. Ale oproti klasickým bankám je to stále relativně rychlý proces.

Pokud tedy vidíte, že nebankovní společnost slibuje půjčku ihned na účet, můžete jim věřit. Tento termín je obvykle dále specifikován - může to být půjčka do 15 minut, půjčka do 5 minut nebo dokonce půjčka do 1 minuty.

Jaká půjčka je nejrychlejší?

Hledáte nejrychlejší možnou půjčku? Doba, než peníze dorazí na váš účet, závisí na několika faktorech.

  • Zaprvé je to ovlivněno konkrétním schvalovacím procesem dané nebankovní společnosti - co vše je kontrolováno, jaké dokumenty jsou vyžadovány, jak pečlivě je kontrolován registr dlužníků, zda společnost funguje i během noci nebo o víkendech...

  • Zadruhé je to ovlivněno typem půjčky - půjčka ihned na účet rozhodně není hypotéka nebo jiná vysoká půjčka. Čím menší částku si půjčíte, tím rychleji pravděpodobně peníze obdržíte.

  • Zatřetí, ovlivňuje to, jaké dokumenty od vás poskytovatel půjčky vyžaduje. Pokud se jedná pouze o občanský průkaz a výpis z bankovního účtu potvrzující příjmy, schvalování bývá rychlejší.

  • Začtvrté, rychlejší bývá půjčka, u které se méně dbá na negativní zápisy v registrech dlužníků.

Opakované půjčky

Pokud plánujete půjčovat si peníze opakovaně, je výhodnější vždy obracet se na stejného poskytovatele, pokud jste s ním byli spokojeni. Ten vás již zná - ví, jak jste spláceli, má vaše osobní údaje v databázi a nemusí vás opět tak důkladně kontrolovat. Opakovaná půjčka od stejného poskytovatele většinou dorazí opravdu rychle. Během 15 minut je to standard, někdy to může být ještě rychleji.

Navíc obvykle nemusíte znovu vyplňovat celou žádost jako při prvním žádání, ale opakovaná žádost o půjčku je rychlejší a snazší. Někdy může stačit jednoduše požádat prostřednictvím svého uživatelského účtu, pokud vám ho poskytovatel půjček vytvořil.

A ještě jedna výhoda - opakovaná půjčka může být často výhodnější, tedy s nižším úrokem nebo RPSN, protože jste již ověřeným klientem.