Co je to půjčka v exekuci?

Tento typ půjčky je určen výhradně tem, kteří se dostali do nezáviděníhodné situace a jejich špatné finanční poměry vyústily až do exekuce. Obvykle se jedná o krátkodobou půjčku, která má pomoci dlužníkovi snáze překlenout finančně nepříznivé období. Z hlediska dlouhodobého se však jedná o další finanční zátěž, proto je potřeba další půjčku v exekuci opravdu důkladně zvážit. I půjčka v exekuci může být výhodná. A to v tom případě, když je včas a řádně splacena. Bohužel je v tomto případě nutno počítat s tím, že i jakmile dojde byť jen k minimálnímu zpoždění jediné splátky, dlužníka čekají opravdu nebývale vysoké sankce, které mohou často převyšovat i výši půjčky. Je to dáno tím, že pro věřitele je dlužník v exekuci extrémně rizikovým klientem, proto si nastavuje pravidla půjčky velmi přísně. Proto si pokud jste v exekuci a sjednáváte si půjčku, projděte pravidla úvěrové smlouvy opravdu velice detailně a ptejte se na vše, čemu nerozumíte. V exekuci si půjčujte pokud možno jen nižší finanční částky, které budete moci snadno splatit a je-li to možné tak i s co nejkratší dobou splatnosti.

Na co si lidé nejčastěji půjčují?

Kromě refinancování stávajících půjček tvoří největší procento půjček účely spojené s bydlením a vybavením domácnosti. Nemalé finanční prostředky lidé vynakládají také na koupi nového či ojetého automobilu. Náklady na půjčky spojené s cestováním či pořízením elektroniky do domácnosti jsou ve srovnání s tím minimální.

Statistický zdroj dat:. Zotify.cz

Jaké druhy půjček může dlužník v exekuci získat?

Z hlediska poskytovatele půjčky je jasné, že se bude jednat o půjčku nebankovní. Banky totiž důkladně lustrují registry dlužníků a ještě před uzavřením půjčky ověřují bonitu klienta. Díky tomu je pro lidi v exekuci prakticky vyloučené půjčit si od banky.

I nebankovní instituce si však uvědomují vysoké riziko spojené s půjčováním lidem v exekuci, a proto poskytnutí úvěru za těchto podmínek podmiňují vysokou úrokovou sazbou a extrémně přísnými sankcemi v případě nesplácení. Jaké typy úvěrů může klient nebankovní instituce, který je v exekuci získat?

· Půjčka na OP s exekucí

Půjčka na OP je velmi snadno dostupná pro každého a její administrace je velmi nenáročná. Prakticky lze díky ní získat peníze na ruku pouze po předložení občanského průkazu. Nic dalšího není potřeba. Právě díky tomu je velmi oblíbená u těch, kteří již mají negativní záznam v registru dlužníků anebo jsou v exekuci. Jednoduchost zřízení je však vyrovnána vysokými poplatky spojenými s půjčkou a také vysokým úročením. Čekat vás tak mohou poplatky za nesplacení, které převýší půjčovanou částku, anebo sankce za předčasné splacení. Půjčka na OP tak nemusí být vždy výhodná a měli byste po ní sáhnout až v čase nejvyšší nouze. Je tedy pouze na vašem uvážení, zda se k této možnosti uchýlíte. Každopádně důležitá informace je, že existuje a nabízí jistou cestu.

· Nebankovní půjčka v exekuci

V případě sjednávání nebankovní půjčky není obvykle exekuce překážkou. Klient v exekučním řízení je však pro věřitele velmi rizikový, proto musí počítat s velmi přísnými podmínkami. O co jde?

  • Najít nebankovní instituci, která poskytuje půjčky lidem v exekuci, nemusí být již samo o sobě vůbec snadné.
  • Pokud již takovou společnost najdete, půjčku v exekuci u ní získáte pravděpodobně za velmi nevýhodných podmínek.
  • Počítat musíte s vysokým úrokem, ale i s extrémní výší poplatků již jen za sjednání.
  • V případě nesplácení se připravte na opravdu velmi vysoké sankce, které mohou převýšit výši půjčky.
  • Pravděpodobně budete nuceni uzavřít pojištění schopnosti splácet. I u toho však čekejte nevýhodné podmínky.

Jste-li v exekuci, je proto rozhodně na místě poohlédnout se po jiném řešení nedostatku finančních prostředků, například oslovit někoho z rodiny či přátel.

· Půjčka v exekuci online

Online půjčka je v případě exekuce tím nejpříjemnějším řešením. Není nutné totiž nikam chodit a vysvětlovat úředníkovi, proč si chcete půjčit. Sjednáte si ji velmi snadno prostřednictvím internetu v pohodlí a bezpečí domova. Stačí vyplnit online formulář a po několika nezbytných formalitách je půjčka vaše. Co bude potřeba pro její uzavření?

  • Ověření totožnosti žadatele – většinou stačí naskenovat nebo vyfotit občanský průkaz.
  • Podpis úvěrové smlouvy. Obvykle stačí vytisknout zaslané dokumenty, podepsat a naskenovat či vyfotit. Zasláním zpět začíná běžet lhůta pro čerpání půjčky.

Online půjčka na exekuci je díky své jednoduchosti a rychlosti sjednání nejčastěji vyhledávaným produktem v oblasti nebankovních úvěrů.

· Půjčka pro nezaměstnané v exekuci

Tento druh půjčky by měl být až tím nejzazším řešením, protože jde o opravdu nejrizikovější typ úvěru. Nezaměstnaný člověk může svoji půjčku splácet maximálně z podpory v nezaměstnanosti, kterou dostane na Úřadu práce. Půjčku pro nezaměstnané v exekuci nabízí jen minimální počet nebankovních společností, které si za extrémně vysoké riziko nechají dobře zaplatit. Tento typ půjčky si sjednávejte opravdu jen v případech nejvyšší nouze, například pokud nebudete mít na nájem nebo zaplacení základních potřeb.

· Krátkodobá půjčka

V případě krátkodobé půjčky obvykle není exekuce problém, protože jde o úvěr na nižší částky půjčený na kratší dobu. Typickou krátkodobou půjčkou může být půjčka 10 000 Kč na 30 dní. Obvykle je možné ji vyřídit kompletně online a k jejímu uzavření není ani potřeba velké množství dokumentů. Právě tento typ půjčky využívají lidé v exekuci nejčastěji. Nutno však podotknout, že i krátkodobá půjčka nižší částky může být pro dlužníka v exekuci problém, proto je na místě si před podáním žádosti vše důkladně rozmyslet.

· Půjčka bez registru pro dlužníky v exekuci

Půjčka bez registru je určena pro všechny, kteří již mají negativní záznam v registru dlužníků, a přesto potřebují další peníze. Dlužníci mohou být v exekuci, insolvenci anebo vyhlásili osobní bankrot. Půjčky bez registru jsou poskytovány nebankovními společnostmi, které dokážou vyjít vstříc požadavkům většiny klientů. Počítat ale musíte s tím, že jestliže máte záznam v registrech dlužníků, budete pro případného věřitele rizikoví a v závislosti na tom se také bude odvíjet výše úrokové sazby. V některých případech ale může jít o jedinou půjčku, kterou klient ještě bude moci získat.

· Půjčka ihned v exekuci

Okamžitá půjčka je řešením pro ty, kteří potřebují peníze opravdu rychle. Do této situace se může dostat každý, kdo si nevybuduje dostatečnou finanční rezervu. Díky půjčce ihned, kterou sjednáte online i telefonicky, získáte peníze klidně i v rozmezí několika hodin, protože jde obvykle o nízké finanční částky, schvalovací proces trvá několik minut a obvykle jej zajišťuje umělá inteligence.

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky v exekuci?

Přestože na první pohled vypadá, že půjčka v exekuci je velmi rizikovým počinem, v některých případech může mít i spoustu pozitiv. Jaké výhody mají půjčky pro dlužníky v exekuci?

  • Rychlé získání peněz, když jsou nejvíce potřeba. Peníze můžete získat ještě týž den.
  • Sjednání půjčky bez nahlížení do registrů dlužníků.
  • Vyřízení veškerých náležitostí online.
  • Peníze na ruku anebo na účet.

Nevýhody půjčky v exekuci:

  • Vysoký úrok i celkové RPSN (roční procentní sazba nákladů).
  • Extrémní sankce za neplacení.
  • Vysoké splátky, které je nutno každý měsíc platit.
  • Není možné předčasně splatit úvěr anebo jen s ohromnými sankcemi.
  • Refinancování je složité.

Jaký typ půjčky pro vás bude nejvýhodnější?

To záleží na tom, jaká je vaše současná situace, zda máte zaměstnání, nějaké předchozí dluhy anebo třeba již záznam v registru či exekuci na krku. Přinášíme vám přehledný rozhodovací diagram, na základě kterého snadno zjistíte, jaký druh půjčky pro vás bude nejvýhodnější.

Na co si dát pozor při sjednávání půjčky v exekuci?

Při výběru poskytovatele půjčky v exekuci je dobré se řídit hodnocením ostatních klientů a vybrat takového poskytovatele, který se již v minulosti osvědčil. Dejte si pozor na to, aby vám poskytovatel půjčky dodal všechny potřebné dokumenty a především úvěrovou smlouvu. Tu si opravdu před podpisem přečtěte. Určitou jistotu pro lidi v exekuci představuje možnost si půjčku pojistit. Díky tomu se nemusí obávat další exekuce v případě dlouhodobé nemoci anebo při ztrátě zaměstnání. Rozhodně byste ale měli mít možnost si před podáním žádosti o půjčku spočítat, kolik za ní vlastně zaplatíte. Rozhodně se v tomto případě vyplatí dát na recenze a věnovat pár chvil výběru té nejkvalitnější online nebankovní půjčky. Anebo rovnou vyplňte náš online formulář a my s vámi rychle a efektivně zajistíme vše potřebné.