Do minuty vyřízeno?

Už jste zaznamenali nabídku, že po zaslání žádosti putuje půjčka ihned na účet? A nejspíš se vám tomu nechce moc věřit, zvlášť když někteří nebankovní poskytovatelé půjček slibují, že vám peníze pošlou už do 1 minuty od schválení žádosti.

Copak to vůbec jde? Kde je čas na důkladné prověřování žadatele? Kde je nutnost dokládání milionu různých podkladů? Kde je další doplňování údajů, dokumentů a potvrzení, bez kterých se žádný poskytovatel úvěrů neobejde?

Nebankovní půjčka je v tomto ohledu úplně jiná. Nenajdete tu žádný zkostnatělý bankovní systém, žádnou nadbytečnou byrokracii, žádné zbytečné otálení a bezdůvodné prodlužování. Nebankovní půjčka funguje přesně v duchu moderních technologií - vzápětí poté, co o ni požádáte, putuje k vám. Takže ano, může to být klidně půjčka ihned na účet.

Standard je 15 minut

Řada nebankovních společností nabízí půjčku do 15 minut od schválení žádosti. Ano, od schválení, nikoliv od jejího zaslání. To je velmi podstatné a řada lidí proto nechápe, jak může půjčka ihned na účet připutovat.

Samotné schvalování totiž může zabrat určitý čas. Čím víc podkladů k žádosti o půjčku přikládáte a o čím větší částku žádáte, tím zdlouhavější je schvalovací proces. Někdy zabere hodinu, jindy déle. Ale oproti klasickým bankám je to pořád chvilka.

Takže pokud vidíte slib nebankovní společnosti, že je to půjčka ihned na účet, můžete mu věřit. To slůvko „ihned“ totiž bývá dále upřesněno - někdy to znamená půjčka do 15 minut, jindy půjčka do 5 minut, občas i půjčka do 1 minuty.

Která půjčka je nejrychlejší?

Hledáte půjčku, která bude úplně nejrychlejší ze všech? Tedy aby to byla skutečně půjčka ihned na účet?

Doba, než peníze připutují na váš bankovní účet, záleží na několika faktorech.

  • Zaprvé ji ovlivňuje konkrétní schvalovací mechanismus používaný v dané nebankovní společnosti - tedy co vše se prověřuje, jaké všechny dokumenty jsou vyžadovány, jak moc se hledí na registry dlužníků, zda společnost funguje i v noci či o víkendech...

  • Zadruhé jde o typ půjčky - půjčka ihned na účet rozhodně není hypotéka nebo jiná půjčka dosahující výše stovek tisíc korun nebo dokonce milionů. Čím méně si budete půjčovat, tím rychleji peníze pravděpodobně obdržíte.

  • Zatřetí jde o to, jaké všechny podklady po vás poskytovatel půjček bude chtít. Pokud je to jen občanský průkaz a výpis z bankovního účtu potvrzující příjmy, bývá schvalování rychlejší.

  • Začtvrté bývá rychlejší půjčka, při níž není tolik hleděno na negativní zápisy v registrech dlužníků.

Opakovaná půjčka

Nakonec je tu jedna pozitivní zpráva, pokud si plánujete půjčovat opakovaně. Výhodnější je brát si půjčky vždy od téhož poskytovatele, pokud jste s ním byli spokojeni.

Takový poskytovatel vás totiž už zná - ví, jak jste spláceli, má už v databázi vaše osobní údaje, nemusí si vás znovu tak důkladně prověřovat. Opakovaná půjčka ihned na účet od něho skutečně většinou připutuje vzápětí. Za 15 minut je to úplná klasika, někde jsou ještě rychlejší.

A navíc nemusíte obvykle znovu vypisovat celou žádost jako poprvé, ale opakovaná žádost o půjčku je rychlejší a snazší. Někdy vám stačí jen požádat prostřednictvím svého uživatelského účtu, pokud vám ho poskytovatel půjček zřídil.

A ještě jedna výhoda tu je - opakovaná nebankovní půjčka je často výhodnější, tedy s nižším úrokem či RPSN, protože už jste prověřeným klientem.