Standardní doba: 15 minut

Většina nebankovních společností nabízí půjčky do 15 minut od schválení žádosti. Důležité je poznamenat, že tato doba začíná běžet od samotného schválení žádosti, ne od jejího odeslání. Tento rozdíl je významný, protože proces schvalování může trvat různě dlouho.

Čím více podkladů a informací je potřeba prověřit, tím déle může schvalování trvat. I když některé nebankovní půjčky slibují rychlé vyřízení, není možné zcela vynechat proces schvalování a prověřování žádosti. Nicméně v porovnání s klasickými bankovními půjčkami je to pořád rychlejší.

Která půjčka je nejrychlejší?

Pokud hledáte půjčku, která je skutečně nejrychlejší, tedy "půjčku ihned na účet," musíte brát v úvahu několik faktorů:

  1. Schvalovací proces: Každá nebankovní společnost může mít odlišný proces schvalování žádosti. Čím méně podkladů a informací je potřeba, tím rychleji může být žádost schválena.

  2. Typ půjčky: "Půjčka ihned na účet" bývá obvykle vhodná pro menší částky. Čím menší půjčku si žádáte, tím rychleji můžete peníze obdržet.

  3. Doklady a podklady: Čím méně dokumentů a informací je potřeba poskytnout, tím rychlejší může být proces.

  4. Hledání v registrech dlužníků: Některé nebankovní půjčky nekladou tak velký důraz na negativní záznamy v registrech dlužníků, což může zrychlit schvalovací proces.

Je důležité si uvědomit, že rychlost závisí na konkrétní společnosti a na vaší schopnosti dodat požadované informace rychle. Pokud jste již klientem některé nebankovní společnosti a žádáte o opakovanou půjčku, proces bývá obvykle rychlejší, protože společnost už má vaše údaje a zkušenosti s vámi.

Do minuty vyřízeno?

Pravděpodobně jste narazili na nabídku, která slibuje, že po odeslání žádosti obdržíte půjčku okamžitě na svůj účet. A možná vám to přijde těžko uvěřitelné, zvláště když někteří nebankovní poskytovatelé půjček tvrdí, že vám peníze pošlou do jedné minuty po schválení žádosti.

Ale je to vůbec možné? Jak je možné, že se peníze dostanou tak rychle? Jak je to s procesem ověřování žadatelů? A co na to všechny potřebné dokumenty a podklady? To jsou otázky, které se vám možná honí hlavou.

Nebankovní půjčka funguje podstatně odlišně od klasických bankovních půjček. Tady nenarazíte na zdánlivě zbytečnou byrokracii, dlouhé procesy a zdlouhavé čekání. Nebankovní půjčky jsou většinou postaveny na moderních technologiích, a proto se peníze mohou dostat k vám velmi rychle. Ano, může to být právě "půjčka ihned na účet."

Opakovaná půjčka

Jednou z výhod opakované půjčky od téže nebankovní společnosti je právě rychlost. Společnost vás již zná, má vaše údaje a zkušenosti s vámi jako klientem. To znamená, že proces schvalování může být ještě rychlejší.

Pokud jste s určitým poskytovatelem půjček byli spokojeni, může být výhodnější si půjčovat opakovaně od téže společnosti. To může vést k rychlejšímu schvalování a obdržení peněz "ihned na účet."