Poskytovatelé schvalují úvěry bez požadavku na zajištění půjčky nebo doložení příjmu, což je podezřelé a lze předpokládat, že si tuto ochotu vynahradí poplatky. Avšak, chyba je také na straně dlužníků, kteří sjednávají půjčky lehkomyslně bez srovnání s jinými půjčkami a bez pečlivého zjištění informací o půjčce. Produkt, který na první pohled vypadá nejlákavěji, může skrývat různé poplatky a nakonec se může ukázat jako dražší než jiná půjčka.

Půjčení více úvěrů najednou není vždy možné. Klienti s dluhy mohou získat půjčku pouze od nebankovních poskytovatelů. Banky nemohou půjčovat dlužníkům ze zákona, aby chránily jak sebe, tak i klienty. Solidní a výhodnou půjčku lze sjednat i u nebankovních poskytovatelů, ale je důležité být opatrný nejen na úrokovou sazbu, ale i na další poplatky. Klienti s více dluhy jsou pro poskytovatele půjček rizikoví a musí být ochotni si takové riziko dobře zaplatit.

A jak z kolotoče ven?

Ačkoliv může být situace někoho bezvýchodná, existuje na ni řešení. Nejlepšími možnostmi, jak vyřešit potíže s řádným splácením více půjček, jsou refinancování, nebo případně konsolidace.

Když si klient sjedná půjčku u nového poskytovatele, bez ohledu na to, zda se jedná o banku nebo nebankovní společnost a vybere správně. může mít výhodnější podmínky splácení. Tyto podmínky mohou zahrnovat nižší měsíční splátky a úroky, což klientovi může pomoci zvládat splácení půjčky s větší lehkostí.